Talouden asiantuntija, onnistu 

talousviestinnässä!

-koulutus 

Aikataulu​

14.9.2020

Paikka
Vallitsevan tilanteen mukaan koulutus toteutetaan joko etänä tai lähikoulutuksena.
Osallistujat kertovat
"Koulutuksessa oli paljon samaa, mitä olemme omassa organisaatiossamme miettineet, joten koulutuspäivä vahvisti ja tuki hyvin sitä mihin olemme ajatelleet viestintämme suuntautuvan!"
"Uusia ideioita avautui parempaan asiakaspalveluun"
"Paljon ajatuksia siitä, miten tiedon voisi muokata kuulijalle helpommin ymmärrettävään muotoon."

Tiesitkö, ettei talouden viestisi välttämättä mene perille?

Tule talousviestinnän koulutukseen ja varmistat, että jatkossa talouden viestisi 

vastaanotetaan ja ymmärretään. 

 

Usein luullaan, että viesti ymmärretään. Valitettavasti se ei ole totta. Me talouden valmentajat törmäämme tähän haasteeseen viikoittain. Ensinnäkin talouden asiantuntijat tyypillisesti puhuvat aivan eri kieltä kuin muu henkilöstö. Toisekseen talousviestit ovat harvoin kiinnostusta herättävässä ja puhuttelevassa muodossa.  

 

Tee paremmin kuin muut! 

Talousjohtaminen määritellään tänä päivänä yhä enenevässä määrin strategiseksi talousjohtamiseksi lisäten sen painoarvoa. Strategisen talousjohtamisen tehtävänä on koko organisaation talouskyvykkyyksien kasvattaminen. Tässä koulutuksessa kerromme, kuinka voit tuottaa talousinformaatiota niin, että viestisi varmasti vastaanotetaan ja ymmärretään ja, että se mahdollistaa myös oppimisen. 

 

Organisaatiot elävät jatkuvan muutospaineen alla. Muutos luo vastarintaa, mutta vakuuttavalla viestinnällä kykenemme luomaan muutosvalmiutta, kun henkilöstö pystyy sisäistämään taloudellisen näkökulman ja sen seuraukset. 

 

Tarinoittaminen ja valmentava viestinnällinen ote ei kuitenkaan yksistään riitä. Tänä päivänä puhutaan näkyvän organisaation merkityksestä. Näkyvällä organisaatiolla tarkoitetaan sitä, että kaikilla on kokonaiskuva yhtä aikaa tiedossa. Tämä luo ketteryyttä ja on ehdoton edellytys nykypäivän aidosti tehokkaalle organisaatiolle. Merkittävä osa näkyvää organisaatiota on oikeanlaisen vuorovaikutuksen luominen. Dialogi on enemmän kuin pelkkä keskustelu. Se ei ole helppoa, mutta sen voi oppia. 

 

Tule yllättymään, kuinka pienetkin oivallukset ja muutokset viestinnässä vaikuttavat lopputulokseen. Koulutus rakentuu monipuolisten kysymysten, pohdintojen ja keskustelujen varaan.

 

Tervetuloa mukaan!

 

Koulutuksen palautteiden keskiarvo

4.2
 

Kenelle koulutus soveltuu

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka vastaavat talouden raportoinnista tai viestinnästä yrityksen sisällä tai asiakasrajapinnassa, siis myös tilitoimistoille ja esimerkiksi projektipäälliköille, jotka vastaavat asiakkaan muutosprojekteista.

Koulutuksen jälkeen

 • Pystyt mahdollistamaan ja varmistamaan talousinformaation vastaanottamisen

 • Pystyt esittäämään numerot ja mittarit varmistaen ymmärtämisen.

 • Ymmärryksen lisääntyessä vuorovaikutus liiketoiminnan eri osaajien kanssa helpottuu.

 • Yrityksen taloudellinen tulos paranee, kun muutkin kuin talousihmiset ymmärtävät ja osaavat tulkita ja soveltaa talousinformaatiota.

 • Ongelmanratkaisu ja innovaatioiden sparraus helpottuu ja muutosvalmius lisääntyy organisaatiossa paremman talouden ymmärryksen myötä.

Ilmoittaudu mukaan

Tarkempi hinta julkaistaan pian.

Koulutuksen  hinta on 

Hinta sisältää vuorovaikutteisen koulutuksen kahden asiantuntijan voimin, koulutusmateriaalit ja vinkit mistä löydät lisää aiheesta.

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutukset tulee ilmoittaa viimeistään 22.5.2020. Tätä myöhemmin peruutetuista ilmoittautumisista laskutetaan koulutus alkuperäisen ilmoittautuessa voimassa olleen hinnan mukaan. Jos koulutukseen ei tule riittävästi osallistujia, pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen.

Tule yllättymään, kuinka pienetkin oivallukset ja muutokset viestinnässä vaikuttavat lopputulokseen. Talousviestinnän koulutus rakentuu monipuolisten kysymysten, pohdintojen ja keskustelujen varaan.

 

Älä epäröi. Erottaudu ja ilmoittaudu mukaan!

Oletko kiinnostunut koulutuksesta, mutta koulutuspäivä ei tällä kertaa osu kalenteriisi? Anna yhteystietosi ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tulevista koulutuksistamme.

 
 

Tutustu kouluttajiin

Hannamari Heino

M.Sc. (econ), M.Sc. (educ), ABM (Approved Board Member), Ph.D. researcher 

phone:  +358 40 7200 716

e-mail: hannamari.heino@saganet.eu

Linkedin: fi.linkedin.com/in/hannamari-heino

Hannamari Heino on kauppatieteiden ja kasvatustieteiden maisteri sekä väitöskirjatutkija, aiheenaan strateginen johtaminen.

 

Tutkimustyön lisäksi Hannamari on taloushallinnon ja -johtamisen sekä tulosvastuullisen johtamisen kokenut asiantuntija ja kouluttaja, jolla on monipuolinen johtajakokemus hyvin erilaisien omistajapohjien omaavista yrityksistä eri toimialoilta. Oppiva organisaatio on myös hänen erityisosaamisalueitaan. Hannamarin johtotähtenä on yhdistää taloudellinen ajattelu numerotavoitteineen ihmisen käyttäytymisen ymmärtämisen – inhimillisyyden - kanssa.

 

Hannamarin erityinen vahvuus on tuoda viimeisin tutkimus helposti ymmärrettävään muotoon toiminnan tasolla toteutettavaksi. 

Timo Toivanen

 

M.Sc. (econ.)

phone: +358 20 735 3493

e-mail:   timo.toivanen@ttvalmennus.fi

LinkedIn: fi.linkedin.com/in/titoivanen

Twitter: @ttoivalluttaja

Timo on kauppatieteiden maisteri, talouden oivalluttaja, yritysvalmentaja sekä toimitusjohtaja. Hän on yritystalouden moniottelija, jonka intohimona on synnyttää kuulijoilleen talouden oivalluksia. 

 

Timo on kokenut yritysvalmentaja, joka on kouluttanut yli 100 yrityksen räätälöidyissä talouden valmennuksessa sekä avoimissa valmennuksissa tuhansille kuulijoille. Timolla on yli 1000 valmennustapahtuman kokemus vuodesta 2008 lähtien. 

 

Timo tuo valmennukseen valtavan kokemuksensa ja näkemyksensä siitä, missä haasteet ovat, kun talouden asiantuntijat puhuvan talousasioista muulle henkilöstölle ja varsinkin ei talousihmisille.

Kouluttajille annettu arvosana

4.5

Kouluttajista sanottua

"Innostavat ja asiantuntevat kouluttajat, jotka saivat heräteltyä ajatuksia oman toiminnan kehittämisestä."
 

Koulutukseen liittyvää oheismateriaalia

Lue blogikirjoitus: Osaatko puhua talousjohtajaa?
Kirjoittaja: Hannamari Heino

Oikein kiva, jos osaat, mutta ethän kuitenkaan puhu niin. Talousihmiset puhuvat tyypillisesti aivan eri kieltä kuin muu henkilöstö. Perinteisesti talousviestintää ei ole kunnolla liitetty talouden asiantuntijan työhön, vaan se on jotain, joka katsotaan ’pomojen hommaksi’. Voin kuitenkin kertoa, että kaikki johtajat eivät välttämättä aina itsekään tiedä, mitä heidän käyttämänsä käsitteet täsmällisesti tarkoittaa.

 

Sitten vaatikin jo aikamoista itsetuntoa esimerkiksi viiden työvuoden päästä nousta kokouksessa ylös ja kysyä ’mitähän tämä EBITDAR tarkoittaa?’ Toisin sanoen, emme edes tiedä, mitä kukakin ymmärtää ja mitä ei. Kuitenkin oletamme, että on olemassa jokin yhteinen businesskieli. Hyvä on jos olisi, mutta se ei valitettavasti useinkaan toteudu käytännössä. Jatka lukemista...

Kuuntele Hannamari Heinon ja Timo Toivasen podcast Paljonks tost jää viivan alle

 

Talousviestinnän näkökulmasta kannattaa kuunnella alla olevat jaksot:

Kausi 1. Jakso 1: Se ikuisuuskysymys: Mitä jää viivan alle?

 • Mikä siinä on, että henkilöstö yms. ei osaa kertoa loistavaa ideaa päättäjille niin, että he sen ymmärtävä?

 • Miksi suoritusmittarit ovat mitä sattuu? Tai ainakin tuntuu siltä?

 • Miksi asioihin puututaan vasta sitten, kun tilanne on jo tosi vakava?

 • Ymmärtääkö henkilöstö mitä johto ja talousasiantuntijat puhuvat?

 • Miksi pääomasijoittajat ovat niin usein barrikaadeilla?

 • Mikä on ”viivan alle” määritelmä?

 • Olisiko näille asioille tehtävissä jotain? Vai ei? Ja siis kenen nyt pitäisi muuttua?

 

Kausi 2. Jakso 4: Business Jargon

”Miksi liikemaailman ihmiset kuulostavat idiooteilta?”

Nyt pelataan Bullshit Bingoa saaristoravintolassa. Mukana myös IT hemmo. Jargon on sitä, että puhutaan termeillä, joita muut eivät ymmärrä. Ja bisneksessä jos missä näitä löytyy!

 

Miksi sitten puhumme niin, kun kerta muut eivät ymmärrä? Jakson lopussa Timo ja Hannamari antavat vinkkejä miten organisaation kulttuuria voi kehittää sellaiseksi, että jargonista päästään eroon.

 

Koulutuksen rakenne ja sisältö

Talousviestinnän koulutus on yksipäiväinen ja koostuu aiheita alustavista luennoista, käytännön esimerkeistä ja organisaatiokohtaisista syventävistä pohdinnoista.

 

Koulutuspävän rakenne:

 • Koulutuksen kesto 9:00 – 13.30. Tauoista pidetään hyvää huolta. Yhteys on avoinna 8:30 alkaen ja linjoille voi tulla yhteisen etäaamukahvin ja laitteiden testauksen merkeissä

 • Koulutus pidetään mahdollisimman interaktiivisena pohdintojen ja harjoitusten muodossa

Osallistujat saavat paketin erilaisia malleja, työkaluja, työpohjia ja välineitä organisaatiokohtaisen talousviestinnän kehittämisen tueksi.​​

1. Talousviestinnän 

merkitys

Tavoite: Ymmärtää talousviestinnän merkitys organisaation menestyksen taustalla 

 • Organisaation vaiheet kohti alamäkeä – viestinnän rooli?

 • Talouden johtamisen ja – viestinnän tyypilliset sudenkuopat

 • Hyvän talousviestinnän tunnusmerkit (teoria)

 

Esimerkit, kysymykset ja keskustelut

2. Talouden ohjaamisen haasteet

 • Missä epäonnistutaan?

 • Talouden ohjaamisen tavoitteet ja työkalut 

 

Käsitteet, esimerkit, kysymykset ja keskustelut

3. Tarinoittaminen ja valmentava viestintä

Tavoite: Tarinoittamisen ja valmentavan roolin omaksuminen osaksi talousviestintää

 • Talouden peruskäsitteet ja mittarit ymmärrettävästi esitettynä 

 • Valmentava ote talouden suunnitteluun, analysointiin ja seurantaan

 

Pohdinnat talousinformaatiosta, tunnusluvuista ja talouden suunnittelusta ja analysoinnista

4. Organisaatio näkyväksi talousviestinnällä

Tavoite: Talousviestinnän rooli näkyvän organisaation luomisessa

 • Visuaalisen talousviestinnän ja ongelmanratkaisun menetelmiä 

 • Dialogi – näkyväksi tekevä keskustelutapa 

 

Käsitteet, esimerkit, kysymykset ja keskustelut​

Yhteenveto

Tärkeimmät oivallukset päivän aiheista. Miten vien nämä käytäntöön? Miten kehitän talouden viestinnän toimintatapojamme jatkossa?

Jäikö sinulla kysyttävää?

Lisää yhteystietosi ja kysymyksesi niin olemme yhteyksissä!

 • TT Valmennus LinkedIn
 • TT Valmennus Twitter
 • TT Valmennus YouTube
 • TT Valmennus Instagram

© 2020 TT Valmennus Oy.