top of page
  • Writer's pictureTimo Toivanen

Tilinpäätös yleisesti ja lyhyesti. Mikä on tilinpäätös?

Päivitetty: 4. syysk. 2020

Tilikaudelta on laadittava tilinpäätös, joka sisältää vähintään taseen, tuloslaskelman ja liitetiedot. Ks. lisää Finlex - Tilinpäätöksen sisältö.

Lisäksi suuremmat yritykset ovat kirjanpitolaissa tarkemmin rajattuina velvoitettuja sisällyttämään tilinpäätökseensä rahoituslaskelman ja liittämään tilinpäätökseensä myös toimintakertomuksen. Tilinpäätös on laadittava neljän kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Tilinpäätös on päivättävä ja allekirjoitettava. Tilinpäätöksen tarkempi sisältö ja esitystapa määritellään kirjanpitoasetuksessa. Pienet ja mikroyritykset saavat helpotuksia tilinpäätöksen sisältövaatimuksiin ja tilinpäätöksen laatimisesta. Näistä tarkemmat tiedot löytyvät PMA:sta, joka on Valtioneuvoston asetus pien- ja mikroyrityksen tilinpäätöksessä esitettävistä tiedoista. Tilinpäätöksen tulee antaa oikea ja riittävä kuva yrityksen toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta sekä kirjanpitovelvollisen harjoittaman toiminnan laatu ja laajuus. Tilinpäätös on esitettävä suomen- tai ruotsinkielellä ja euromääräisenä. Jäljennös tilinpäätöksestä on ilmoitettava patentti- ja rekisterihallitukselle mm. osakeyhtiöstä ja osuuskunnasta. Tästä tarkennukset löytyvät kirjanpitolaista. Tilinpäätökseen pitää sisällyttää myös tase-erittelyt. Nämä eivät ole rekisteröitävää ja julkista informaatiota.


 

Talouden kieli videon muodossa

Opi ymmärtämään ja puhumaan talousjohtajaaVideo: Tilinpäätös.
Katso muut aiheeseen liittyvät videot täältä.Jos haluat saada kirjoitukset suoraan sähköpostiisi, liity blogimme tilaajaksi tästä.Comentarios

No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.

Suosituimmat aiheemme

bottom of page